FKT: Anton Gustafsson - Kinnekulleleden (Sweden) - 2021-07-18

Athletes
Route variation
old route
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Unsupported
Start date
Finish date
Total time
3h 27m 46s
GPS track(s)
Report

Startade längst söderut på leden för att minimiera bilåkandet. Dock så  följde jag fel orange markering redan efter 200meter vilket jag upptäckte först när jag kom till "Källby pizzeria" efter 3.5km, så var bara springa tillbaka och börja om från början med 6.5km uppvärmning i bagaget. 

Hade med mig 50cl energidryck, 33cl vatten och 3 gel. Fyllde på med vatten i en kran på Hällekis campingen. Hade tänkt att ha energi till ca 35km men med den extra "uppvärmningen" så fick jag dra ut på det lite extra och hade önskat att jag haft mer med mig. Till nästa liknande pass får jag nog köpa en bättre vätseklösning så jag slipper springa med vattenflaskor i händerna. 

Generellt sett var leden ganska bra markerad men en del markeringar hade blivit övervuxna vilket resulterade i några extra stopp och felspringningar, den största på kanske 400m på toppen. 

Valet av start och riktning är nog ett ganska bra alternativ då man fick de lite mer tekniska partierna på första halva och det lättlöpta när man började bli trött på sista tredjedelen.

Jag har spenderat en del tid på Kinnekulle men aldrig utforskat löpstråken, så måste säga att jag blev positivt överrasad då det ofta var väldigt trevligt och fint. Kan verkligen rekommendera rutten för den som vill ge sig ut på ett långpass!