FKT: Dorian Kerckaert, Aron De Wolf - Streek-GR Heuvelland (Belgium, France) - 2023-11-11

Route variation
Standard route
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Self-supported
Start date
Finish date
Total time
16h 23m 28s
GPS track(s)
Report

De tocht:

Om iets na 6u 's ochtends vertrokken we met ons koplampjes aan de voet van de Kemmel. We hadden 4 bevoorradingen reeds de dag ervoor gaan wegstoppen op plaatsen. Dit volgens de regels van de 'self-supported' manier om een FKT te behalen. 

De eerste 65 km vallen vrij snel samen te vatten als: strong en steady. We liepen steevast net boven de 10 km/u. Wat ‘marge’ opbouwen zeiden we. Ook omdat hier het grote modderfestijn nog vrij goed meeviel 😋

Vanaf de tweede helft en vooral op franse bodem kwamen we wel meer en meer in zones waarbij je echt weggleed door de modder. Lastig, ja. Natte voeten, ja. Fun, ook ja! 😅 Goeie test alvast voor de schoenen!

Eens vanaf de Kasselberg was het profiel van de route meer geaccidenteerd. De heuvels en bergjes volgden mekaar in een sneller tempo op, alsook de modderstroken. Het was ook opnieuw donker. Dat alles zorgde ervoor dat ons tempo wel wat achteruit ging. Niet abnormaal waren we zelf nuchter tegen mekaar aan het zeggen. Een beetje spijtig dat deze passage door het donker was, want dit was denk ik bij daglicht het mooiste stuk van de route.

De kemmelberg was ons laatste obstakel, en eens boven aan ‘den Engel’ was het duchtig afdalen om die FKT binnen te halen.

Omstandigheden:

De week voor onze poging heeft de volledige regio te lijden gehad onder zware regenval, dit zorgde ervoor dat veel stukken van de route dat onverhard waren werden opgedoopt tot lange modderstroken. Gelukkig was de dag dat we liepen zelf volledig droog en aan de frisse kant (5°C in het donker / 10°C in de zon).

Extra aandachtspunten:

- In Belle (Bailleul FR) moet een wijziging aangebracht worden in de route aangezien daar een gesloten hek de route verspert. Er kan een weg genomen worden langsheen zodat je opnieuw op de juiste route komt.

- In Kassel was er ook een wegversperring door werken (Route Barrée), ook hier kon makkelijk een klein omwegje genomen worden langs links.

Beide foto's zijn gedeeld hierboven.