FKT: Isak Berggren - Hälsingeleden (Sweden) - 2021-08-15

Athletes
Route variation
point-to-point
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Self-supported
Start date
Finish date
Total time
3d 2h 58m 58s
Photos
Report

Startade i Los klockan 15:45 efter att ha tagit lokaltrafiken till Los, tog mig en stund att hitta till startpunkten då startpunkten i verkligheten inte överänsstämde med de fåtaliga information som jag hittade online.

Första dagen gick bra, det bev totalt 26km på 6 timmar

Dålig sömn hela natten, fick max 2 timmars sömn så begav mig redan 06.30. Leden har hitintills varit helt obanad och det sliter på mina fötter och leden fortsätter vara obanad till det har gått drygt 6 mil av leden. Väl i Harsa tar jag en paus för att vila fötterna. Efter en timmes paus så fortsätter jag leden och till min stora glädje så är stigarna mycket bättre nu. Bestämmer mig för att avsluta dagen klockan 20:45. Blev totalt 49 km på 12,5 timmar idag.

Mycket bättre sömn idag, minst 8 timmar. Startar 08:20. Äntligen hittar jag även ledens första källa. Det är bra, för de 5,5 liter vatten jag tog med mig från början börjar att ta slut. Går även fel en bit, blir nog en kilometer totalt innan jag är tillbaka där jag lämnade leden. Kommer ytterligare några källor, skönt då slipper jag oroa mig för vattnet. När jag snart är i Bollnäs så börjar det att regna, jobbigt att bli blöt. Väl inne i Bollnäs märker jag hur ovan jag blivit med asfalt på de små asfaltssträckorna inne i Bollnäs. Klockan 20.30 hittar jag ett vindskydd som jag bestämmer mig för att övernatta i. Blev totalt 47 km på 11,25 timmar idag.

Sömnen bra inatt igen. Startar 07.30. Markeringarna i Bollnäs uttrakter är ganska dåliga så får förlita mig helt på kartan. Efter drygt 20 km kommer en lång sträcka på grusväg, det tar på mina fötter som har fått flera blåser efter att ha varit instängda i blöta skor de senaste dagarna. När det är 7km kvar slutar äntligen grusvägen, fast nu blir det istället obanat, värre än grusvägen alltså. Hittar kantareller som jag stannar och plockar, det blir supergott ikväll! Med bara några kilometer kvar får jag en energiboost när jag känner slutet. Nu går det fortare. Sista 1,5 km på grusväg nu går det fortare. Klockan är 18:43:58 och nu är jag äntligen framme vid slutet. Känner mig otroligt glad, jag har klarat det!