FKT: Martin Larsson - Bruksleden 50k (Sweden) - 2021-04-18

Athletes
Route variation
Standard Loop
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Self-supported
Start date
Finish date
Total time
5h 57m 38s
GPS track(s)
Photos
Report

Bruksleden 50k med hunden Otis. Varm dag så vi ställde ut extra vatten vid Långsjön. 

Sprang från Erikslund och körde vänstervarv. Mötte Simon efter ett par kilometer som hejade glatt. Fortsatte mot Hallstahammar och märke snabbt att det var varmare än jag trott. I de partier som solen kom åt blev det extra tydligt och lite tungt då det är tidigt på säsongen och man inte hunnit vänja sig vid lite varmare temperaturer. Känner hur svetten lackar och är nöjd över att det finns extra vatten vid Långjsön. Passerar Vargberget och kommer in på jättefina stigar. Bara att kuta på. Träffar Micke som är ute på vandring med son och sambo. Snabbt säga hej och sedan vidare igen. Kul att så många är ute på leden.

Fyller på flaskorna vid Långsjön och sedan vidare mot Toftsjön. Möter massor med vandrare som njuter kvällsljuset innan leden kommer in på de mer brötiga delarna. Jäklar vad man får jobba för att hålla farten över kalhyggen, stenpartier osv. Inget gratis på denna del. Kör med korta strumpor så det blir en hel del rivsår på benen men även på underarmarna som jobbar för att hålla bort växtlighet från ansikte och ögon. Missar tydligen en gren som åker rakt in i höger öga. Läskigt som fan och lite nervöst tills man inser att det gick bra och att ögat inte är skadat.

Solen sänker sig och ljuset strilar in mellan träden. Otroligt vackert och ett fint sätt att spendera en kväll. Passerar Skålbystugan och går in på den sista delen som leder tillbaka till starten vid Erikslund. Trött i benen och i huvudet. Ska bli skönt att komma fram. Passerar väg 66 för andra gången denna dag och råkar störa en jägare på ett fält innan den näst sista stigningen. Vinkar lite ursäktande och får en nickning tillbaka. Nästan mörkt nu. Har med pannlampa men bestämmer mig för att den får ligga kvar i ryggan. Lätt utför den sista biten men galet mycket stenar. Ser lamporna ifrån Erikslunds köpcenter och tänker att det känns konstigt att komma ut på en parkering efter så många timmar i skogen.