FKT: Michiel Verhaeghe - Mare a Mare Sud (Corsica) - 2023-05-18

Route variation
Standard point-to-point
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Self-supported
Start date
Finish date
Total time
15h 50m 14s
Photos
Report

IMPORTANT NOTE FROM REGIONAL EDITOR

The verification of this FKT has been quite complex, because the athlete declared that he forgot to start his Suunto Ambit 3 Peak at the start in Propriano. However, he has provided:

- A Strava link to the route he run in the morning from the camping where he spent the night to the starting point: https://www.strava.com/activities/9091238634

- A selfie at the starting point, Statue du Christ sur piédestal (geolocalized here https://goo.gl/maps/8a5XedRmMZWkkUpw5) and enclosed to this FKT.

Then I have checked the metadata of his photo, which are also attached here and the starting time that he declares is the same of the photo.

This is why this FKT has been validated.

_________________________________________________________

 

Vertrokken in Propriano om 3u10 's ochtends nadat ik van de camping tot de start gelopen was. Foto genomen aan de kerk en vertrokken volgens de route van Vincent en Guillaume gevolgd. Het eerste uur van de route verliep langs een autoweg maar de vroege start zorgde er voor dat ik slechts twee wagens tegenkwam. Na een uur pas gemerkt dat ik de activiteit niet aan het opnemen was omdat ik ik enkel de navigatie op mijn gps horloge zeg. Hopelijk zijn de foto bij de start met tijdstempel en activieteit naar de startplaats toe afdoende bewijs van het startuur. 

Het eerste stuk trail op deze route maakt volgens mij nog geen deel uit van de wandeling en was sterk overgroeid maar eens in Fozzano aangekomen was het pad makkelijk te volgen op een soort omleiding in Loreto-di-tallano (waar erg veel honden waren) na. In Quenza ben ik toch nog even de buurtwinkel binnen gegaan voor wat brood, chocolade, bananen en zoute chips. Voor drinken maakte ik gebruik van de stroompjes en fonteinen onderweg. In tegenstelling tot het noorden van het eiland bleek op deze route momenteel nog meer dan voldoende water aanwezig. 

Enkel de laatste 10 km heb ik zonder eten en drinken moeten afleggen. Ook de maag deed op dit moment wat moeilijk.