FKT: Roel Bruylandt, Filip Florizoone - GR 5A Kustroute (Belgium) - 2020-12-03

Route variation
using the ferry
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Unsupported
Start date
Finish date
Total time
5h 48m 52s
GPS track(s)
Report

FKT GR5a kustroute met de beste zandkliever Flori. #unsupported ???????

Oorspronkelijk plan: een dag verlof om ergens in Luxemburg een lange loop te doen... Sneeuw deed ons van gedacht veranderen en al snel besloten we om de habitat van zandkliever Florizoone eens onveilig te maken.
We beslissen woensdagavond om de FKT GR5a kustroute aan te vallen. Bij gebrek aan competitie in rare tijden ontwikkelt ‘knaldrang’?. Al vroeg in de ochtend zetten we koers naar het zeetje. We parkeren de auto in de ?en nemen de kusttram naar De Panne (1u40). Een korte aanloop brengt ons naar de startplek. Rond 10.40 kunnen we van start gaan. Al de drank en het eten geeft ons extra balast in het eerste deel gezien we voor de unsupported formule gaan (Ttz alles mee van bij de start en geen aankopen of hulp onderweg). De weergoden waren ons relatief gunstig gezind, al was het erg guur bij momenten. Mooie duinen en bossen wisselen elkaar af. Het ploeteren in mul zand is wel zwaar bij momenten maar we genieten met volle teugen. Zo leuk dat we na een goeie twintig km even verloren lopen wat de extra km’s verkaart (normaal
Is de route 58.4 k). Even vrezen we om het niet te halen voor het donker maar de pace zat goed en nadat we het ⛴veer in Oostende voorbij waren kregen terug vertrouwen in de zaak. We finishen desondanks de extra km’s in minder dan 6u, een halfuur beter dan de laatste FKT. Net op tijd voor het donker. De terugweg naar De Haan ? doen we in de kou en het donker te ?. Thanks @florizoone voor de onvergetelijke run en het ? en de ? achteraf! Op naar een volgend avontuur ?