Route: Tre topper Grong

Submitted by Lars Ådne Arnesen on Thu, 06/23/2022 - 06:38am
Location
Norway
Distance
47 km
Vertical Gain
2,063 m
Description

Stirute som starter på Fossland gård. Herfra følger man E6 til Grong sentrum for så å løpe opp på Storhusfjellet. Herfra føler turen sti ned til Tuva og Tømmerås før den fortsetter over Sanddøla på hengebrua mot Rosten. Her går turen til Geitfjelltoppen før den følger stien ned til Jørem. Fra Jørem løper man fylkesveien over Skottleiken bro til skytebanen på Bergsmo. Fra Bergsmo går turen over "Linken" og videre til Stamtjønna tilbake til grusvei inneom Fossland. Deler av biten mellom Linken og Stamtjønna mangler sti, så her bør gps-sporet følges. 

GPS Track

Comments

I beskrivelsen over har jeg brukt navnet "Linken". Dette er det lokale navnet på Fagerliklumpen. Har også skrevet at turen starter ved Fossland gård. Rett navn er Fosslandsnesa gård. I kartet som viser turen står det også Fossland sør for Medjå, men dette er ikke startpunktet. Zoom godt inn i kartet, så ser dere at turen starter og slutter ved Fosslandsnesa rett nord for E6 og Namsentunet. 

 

Som beskrevet over er det altså Fagerliklumpen som står oppgitt i kartet. Fra Fagerliklumpen blir det litt vanskelig å navigere, så jeg gir her en mer detaljert beskrivelse:

Fra Fagerliklumpen følg sti ned fra nordsiden av toppen mot Damtjønna. Når du kommer til Damtjønna tar du av stien og løper til utløpet/sørsiden av vannet. Her krysser du bekken og følger myrdraget og etterhvert en liten bekk ned mot Djupdalen. I Djupdalen tar man "til venstre"/nordover mot Stamtjønna. Her er det en svak sti, men den er ikke alltid like god å se. Fra Stamtønna følger man stien ned til skogsbilveien innom Fosslandsnesa gård. Turen avsluttes ved bomkassa ved Fosslandsnesa. Som eier av gården vil jeg ønske alle velkommen til å parkere på gården, og kom gjerne innom for en prat om det er spørsmål før turen. Sponser gjerne kaffe og brus etter endt tur :-)

 

Lars Arnesen

Mange feil i opprinnelig beskrivelse, så nok en retting: Har skrevet at turen går fra Tømmerås og over hengebrua mot Rosten. Rett beskrivelse er at turen fra Tømmerås går over den nedlagte jernbanebrua og videre mot Rosten.