FKT: Conny Svahn - Sörmlandsleden: Nynäshamn - Björkhagen (Sweden) - 2022-07-11

Athletes
Route variation
Standard point-to-point
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Unsupported
Start date
Finish date
Total time
9h 19m 5s
Report

Startade 03:25 för att komma undan dagens värme. Va lite osäker på vart man fyllde vatten i Paradiset så startade med 3.5l så jag skulle klara mig till Rudan. Pumpen i paradiset var dock lätt att hitta och funkade fint så det va onödigt. Fyllde vatten i Rudan och Tyrestaby. 

Det va extremt blött på alla gärden vid starten och första 3milen va bitvis igenvuxna så det blev blött o lite småkyligt, något som övergick i fint men lite för varmt väder fram på dagen. På det hela en väldigt fin runda. Väldigt många fallna träd som 'städats' bort i början och bra markerad led.

Jag startade där etapp 5:1 börjar, det är en stor skylt med texten "Sörmlandsleden börjar här" så jag tror jag va rätt :-)
Sedan följde jag leden noggrant och hade bara några små felspring (<100m). Därför skiljer sig också mitt spår från 'original' fkt spåret, men jag tänkte att det är leden som är 'banan'. Min klocka har en tendens att göra raka linjer av krokiga stigar men förutom att det trollar bort någon kilometer så tror jag detta gps spår är bra att följa för den som vill hitta på leden.