FKT: Johan Lantz - Jämtlandstriangeln (Sweden) - 2020-09-17

Athletes
Route variation
Jämtlandstriangeln
Multi-sport
No
Gender category
Male
Style
Unsupported
Start date
Finish date
Total time
3h 34m 52s
GPS track(s)
Report

När det blev mer och mer tydligt att de flesta loppen 2020 skulle bli inställda började tanken om att ta FKT på Jämtlandstriangeln ta form. Så när jag var uppe i Åre en helg i september så bestämde jag mig för att göra det. Hade under sommaren sprungit två ultralopp (100km och 50km) så grundträningen fanns, men de specifika förberedelserna handlade mest om återhämtning.

Kom upp till Åre sent på onsdagkvällen och eftersom vädret såg ut att bli bäst redan på torsdagen bestämde jag mig för att köra då. Det var mulet och ganska kallt, men blåste väldigt lite vilket är ovanligt! Så vädret var inget att klaga på. Dock var det lerigt, isigt och snömodd under vissa delar av banan.

Startade i Storlulvån kl 10:45 på förmiddagen och i första stigningen var det ganska mycket folk, men det tunnades ut efter några kilometer. Upp mot Sylarna var jag helt ensam. Känslan var allmänt bra under hela turen och jag kände mig stark uppför. Nedför finns det flera minuter att plocka under lite torrare förhållanden då hala och leriga utförlöpor inte är min specialitet.

Energiintaget under turen bestod av 1xMaurten 320 sportdryck, 2xMaurten gels och 2xMaurten koffeingels. Det fungerade bra och energin räckte, men hade nog gärna fått i mig lite mer. Men eftersom jag bar med mig allt själv ville jag inte ha mer vikt.

Känslan innan var att jag hade kapacitet att springa på 3:45 men målet var att slå Mats Granströms tid på 3:38 från tävlingen Jämtlandtriangeln Unplugged 2014, alt Andreas Svanebos tid 3:41 från Vertex Fjällmaraton 2005. 
Lyckades med att slå båda tiderna så jag är nöjd med jag kommer ändå att göra ett nytt försök nästa år i torrare förhållanden :)